Food Court Alterations
Braehead Shopping Centre 

Development works to facilitate installation of Food Court units C5-C7 in the ground floor Mall unit.

This project involved the erection of temporary hoardings to screen off work areas. Some demolition, downtaking soft-strip works took place as well as breaking out & removing the existing screed.

The works included the strip out and alterations of the existing services installations (including water, gas, electricity, fire alarms, ventilation sprinklers), also including underground drainage alterations.

The works required construction of new blockwork and metal stud partition walls, new ceiling installations, mall floor tiling works, glass balustrade installation and a new Kitchen extract system was installed for Unit C5. The project was undertaken outwith Braehead’s operational hours to ensure there was no disruption to shoppers.

Client: Intu
Architect: BG Architects
Value: £700k